Den naiva inställningen till AI

– Investeraruniversumet i Sverige är alldeles för begränsat, och kunskapsnivån är alldeles för låg. Det finns inte så många större aktörer som går in tidigt i renodlade AI-bolag. Jag tror inte att man är redo att riktigt förstå storheten.

SvD gör en intervju med Hanna Andreen, VD för Flat Capital, Sebastian Semiatkowskis investmentbolag. Journalisten Sophia Sinclair ställer inte direkt några vassa frågor kring AI-hajpen.

James Sumner presenterar ”Never mind the machines: can we trust humans? A historian worries about artificial intelligence”.


Jag associerar till ett av papren på förra veckans BSHS-konferens: James Sumner, ”Never mind the machines: can we trust humans? A historian worries about artificial intelligence”, en intressant historisering av den ”boosterism” som flödar kring AI – och som Svenskans näringslivsredation inte tycks vilja problematisera (något annat hade varit förvånande). Jag hade velat se någon svensk teknikhistoriker spela Sumners boll. Men det kanske redan har skett?

Det här inlägget postades i teknikpolitik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.