AKMA säger i en post att han vill bekämpa disneyfikationen av nätet. Några timmar dessförinnan har han visat att han drar sitt strå till stacken i form av en lång post om hermenutik där han diskuterar hur man inom teologin försöker komma åt en författares intentioner och innersta mening. Han argumenterar för att man svårligen kan söka efter en enda unik mening med en text. Att tänka sig att man skulle kunna komma fram till den Enda Sanna Tolkningen av en text verkar vara en futil dröm, enligt AKMA, även om många försökt skapa en teologisk praktik kring sådana fundamentalistiska läsningar.
Frågan som triggade AKMA hörde hemma i det teologiska fältet. Men jag tror att man kan tänka sig motsvarande argumentation när det gäller tolkningen av vetenskapliga, konstnärliga, politiska och andra frågeställningar.
Men att säga att det kan finnas fler än en enda sann läsning av en text är inte samma sak som att säga att anything goes. Man har ett spektrum av tolkningar men det är samtidigt viktigt att man argumenterar på ett koherent vis.